Gebruikers vertellen: verhalen uit de praktijk
“Met ‘mijne vlieger’ doe ik alles zelf”
Carine Dhaese uit het Oostvlaamse Nazareth woont als minder-mobiele persoon in bij haar moeder. Maar door een plafondtilsysteem met motor en tilbeugel van Handi-Move heeft Carine niemand nodig om in en uit bed te geraken. "Ik heb de tillift ‘mijne vlieger’ gedoopt omdat ik nu makkelijk in en uit bed vlieg," grapt Carine Dhaese die door haar vrienden ook wel eens ‘flying Carine’ genoemd wordt.
“Vlotte service van Handi-Move”
Dominiek Savio Instituut vzw (Hooglede-Gits) richt zich met een ruim aanbod naar kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of meervoudige handicap. De instelling maakt sinds 1992 gebruik van tilliften van Handi-Move. Jan Vander Bauwhede, het hoofd van de technische dienst, is tevreden over de samenwerking en de service van Handi-Move.
“Maatwerk voor tildoeken geeft doorslag”
Wij kopen onze tildoeken al meer dan 10 jaar bij Handi-Move,” zegt Yvonne Dierickx, de preventieadviseur van Heilig Hart, het Dienstverleningscentrum voor personen met verstandelijke beperkingen te Deinze. “Er zijn momenteel zo’n 700 tildoeken bij ons in omloop, meestal maatwerk. De tildoek in parachutestof is speciaal voor ons ontwikkeld. Het resultaat van een positieve samenwerking tussen Heilig Hart en Handi-Move."
“Een snelle service is voor ons van het allergrootste belang”
Zes jaar geleden lieten wij aan ons huis een aangepaste leefruimte voor onze zoon Thomas bouwen. Hij is ondertussen een volwassen man die we zelf niet meer kunnen tillen en die dagelijks heel wat verplaatsingen moet kunnen maken. In zijn kamer hebben wij een traverse systeem laten plaatsen, waardoor wij onze zoon om het even waar optillen en om het even waar neerlaten.
“Dankzij persoonlijk verbouwadvies heb ik nu het beste tilsysteem aan mijn plafond”
Door een ongeval enkele jaren geleden kwam de Bruggeling Guy B. in een rolstoel terecht. Voor de verbouwing van zijn slaap- en badkamer kreeg hij persoonlijk advies van Handi-Move. Het resultaat was een tilsysteem dat het meest geschikt was voor zijn situatie: een rail aan het plafond met een tilbeugel. “Ik gebruik de Handi-Move tilbeugel dagelijks,” zegt Guy. “Toen ik onlangs uit mijn rolstoel viel, kon ik dankzij de tilbeugel zelf vanop de grond terug in mijn rolstoel geraken, zonder dat ik mijn buren moest roepen. Ook over de service van Handi-Move ben ik tevreden.”
“Voor mensen met dementie zijn jullie actieve tilliften goed geschikt.”
Sandra Vermeersch, preventieadviseur van Woonzorgcentrum Residentie Het Prieelshof (Oordegem-Lede) over de actieve tillift van Handi-Move
Jeanique Vanpeteghem, verantwoordelijke bewonerszorg van Woonzorgcentrum Ter Linde (Hooglede-Gits) over de actieve tillift van Handi-Move
“Ons tilsysteem is makkelijk te gebruiken”
Voor het tillen en verplaatsen van hun hulpbehoevende dochter gebruiken de heer en mevrouw Charlier uit Namen in hun woning een plafondrailsysteem met standaard tiljuk. “Het gebruiksgemak, dat is de grote toegevoegde waarde van dit tilsysteem,” legt de heer Charlier uit.
“Ik ben levende reclame voor Handi-Move, sinds 1982!”
In 1982 kocht Philippe Preau zijn eerste Handi-Move tilbeugel. Hij was toen onze 2de klant in België (de allereerste klant is ondertussen overleden). Niets kon toen doen vermoeden dat hij, door de aankoop van 7 tilliftsystemen op 10 verschillende verblijfsadressen, zou uitgroeien tot dé ambassadeur van Handi-Move in België.
“De tillift van Handi-Move wijst zichzelf uit”
30 jaar geleden brak Dany Van Cutsem zijn nek in een auto-ongeval en belandde in een rolstoel. Al die jaren tilde zijn vrouw Janick De Saedeleer hem manueel vanuit de rolstoel in bed, op toilet en in de douche. Na een nieuwe operatie aan de bil moest er een structurele tiloplossing komen. Google gaf het antwoord : een tillift. Enter Handi-Move.
“De twee zwembadliften van Handi-Move worden intensief gebruikt”
De vzw SOMIVAL (Sport en Ontspanning voor Mindervaliden) uit Waregem is een sportclub voor mensen met een beperking of een verminderde mobiliteit. SOMIVAL biedt diverse activiteiten aan zoals atletiek, rolstoelhockey, boccia, paardrijden en zwemmen. Deze laatste sport wordt aangeboden in het zwembad van sportcomplex De Treffer. Om iedereen een vlotte en makkelijke toegang tot het water te garanderen, maakt de club gebruik van twee verrijdbare zwembadliften van Handi-Move. Lucien De Bels en Carlos Van Lauwe, beiden bestuurslid van de vzw, zijn tevreden over de toestellen.
“De verzorging van Lenn gaat makkelijker en sneller met de tillift van Handi-Move”
Julie Declerq en haar man Pieter Van Gysel wonen met hun zoontje Lenn in het Oost-Vlaamse Oostakker. De 9-jarige Lenn heeft Spina Bifida; hij is geboren met een open rugje. Lenn zit daardoor in een rolstoel. Overdag verblijft hij in Ten Dries, ’s avonds en in het weekend nemen de ouders de verzorging op zich. Julie en Pieter hebben hun huis aangepast aan de noden van Lenn. Door het tilsysteem van Handi-Move verlopen de transfers van en naar rolstoel, bed, vast verhoogd bad, inrijdouche en verzorgingstafel een stuk vlotter en ergonomischer dan bij het manueel tillen van Lenn.
“Elke dag maak ik gebruik van de plafondtillift van Handi-Move,” zegt Mevr. Martine Noël uit Vedrin (Namen). “Vanuit mijn rolstoel geraak ik met de tilbeugel makkelijk op het toilet of in mijn bed. Daardoor kan ik thuis blijven wonen. Ook voor de verpleeghulp, die mij elke dag komt douchen, is het een goede hulp. Het is voor hen niet vermoeiend en ze hebben geen pijn aan hun rug.”
“Handi-Move loste mijn probleem tijdens het weekend op”
De 36-jarige Jan Derthoo uit het Westvlaamse Oekene zit in een rolstoel door een ongeval 15 jaar geleden. Sindsdien maakt hij gebruik van het plafondtilsysteem van Handi-Move. Dankzij de tilbeugel heeft Jan amper hulp nodig en kan hij vrijwel volledig zelfstandig thuis wonen. “Niet alleen deze oplossing is goed, ook de service van Handi-Move is uitstekend,” zegt Jan. “Toen tijdens een weekend een onderdeeltje het liet afweten, werd ik binnen enkele uren geholpen.”
“We hebben betrouwbare tiltoestellen nodig”
‘De Kade’ is het tehuis voor volwassenen te Kalmthout. Het is een afdeling van DVC Sint-Jozef, het dienstverleningscentrum voor personen met een motorische en/of mentale handicap. De Kade heeft in totaal 55 bewoners, waarvan 40 inwonend en 15 in het dagcentrum.“ Zonder tilliften kunnen we niet werken."